Najnowsze plany !

Posted by admin

9 grudnia Forest of Dean District Council komisja planowania jednogłośnie przyjęła nasze plany. Otrzymaliśmy pełne poparcie na odnowę i powiększenie starego budynku, odnowienie kancelarię oraz na budowę nowego mieszkalnego bloku z kuchnią i jadalnią. Te rozszerzone pomieszczenia dadzą możliwość do różnorodnego wykorzystywania zależnie od potrzeb i będą składać się z:

  • 8 sypialni dla 58 młodych osób
  • 8 podwójnych pokoi dla instruktorów
  • Jadalnię /miejsce spotkań dla 80-100 osób
  • Odpowiednią liczbę łazienek (pryszniców i ubikacji)
  • Dodatkowe łazienki dostępne z zewnątrz budynku
  • Pomieszczenie na suszenie obuwia
  • Ulepszone pomieszczenie na sprzęt
  • Pomieszczenie pod dachem, ale na świeżym powietrzu na zajęcia w czasie złej pogody
  • Nowe instalacje ściekowe
  • Generator słoneczny
  • Ogrzewanie wyciągane z pod ziemi
  • Polepszone drogi na całym terenie
  • Ulepszone miejsce na parkowanie samochodów
  • Stałe dbanie o drogę wzdłuż rzeki Wye
  • Otworzenie drogi do góry, do St Briavels

Plany długo terminowe

Mamy nadzieję ukończyć wszystkie prace w ciągu 5 lat, uzależniając to od zebrania funduszy

 

Faza 1- na to już są fundusze

Pierwszą fazą jest odnowienie byłej kancelarii, aby mógł tam zamieszkać stróż. Mamy nadzieję to zrobić w r.2015 Planujemy również zrobić następujące prace:

Odnowić drogę do St Briavels

Odnowić dostawę elektryczności

Poprawić system odwadniania terenów

Przygotować się na drugą fazę

 

Faza 2 – całkowity koszt +/- £1m

 

Wybudowanie nowego mieszkalnego bloku z kuchnią i jadalnią

 

Nowy budynek będzie miał miejsce na 38 łózek, jadalnie i możliwość gotowania dla do 100 osób. Budynek będzie eco fiendly, ze słonecznymi panelami oraz będzie wyciągał ciepło z ziemi i powietrza. Będzie w nim również miejsce pod dachem, ale na powietrzu oraz miejsca na chowanie sprzętu

 

Faza 3 – odnowienie starego głównego budynku – koszt +/- £600 000

 

Obecny budynek zostanie odnowiony, jako ostatnia faza przebudowy stanicy i będzie miał miejsce na 36 osób. Większość pomieszczeń sypialnych zostanie przeniesiona na parter, a na pierwszym piętrze będą miejsca na wspólne zajecia