Nasze Plany

Posted by admin

Nasze plany obejmują remont istniejącego głównego budynku oraz postawienie drugiego, osobno stojącego budynku. W budynkach, które mogą funkcjonować niezależnie jeden od drugiego, planujemy pomieścić łącznie 74 łóżek.

W charakterystycznym białym domu z cudownym widokiem na dolinę rzeki Wye będą sypialnie na 36 osób, kuchnia, mała jadalnia i pomieszczenie na zajęcia. Potrzebne są fundamentalne ulepszenia strukturalne, w tym wzmocnienie sufitów, dodatkowe toalety, nowe prysznice i instalacja centralnego ogrzewania. Zmieniony układ wnętrza umożliwi lepsze użytkowanie budynku. Sypialnie będą na parterze, a pokoje na zajęcia, kuchnia i jadalnia na pierwszym piętrze. Umożliwi to korzystanie z pięknych widoków na dolinę rzeki Wye. Dobudowane zostanie wejście na pierwsze piętro od tyłu domu z łatwym dostępem do kuchni. Zmiany te umożliwią komfortowe, całoroczne użytkowanie budynku i maksymalne wykorzystanie obiektu.

Na miejscu obecnego bloku kuchennego budujemy nowy, osobno stojący budynek, w którym będzie 38 miejsc sypialnych, kuchnia i duża jadalnia/sala na zajęcia. W planie jest też zadaszony taras na zajęcia zewnętrzne podczas złej pogody i obok składnica na sprzęt obozowy.

Planujemy również ulepszenie infrastruktury terenu stanicy – naprawę stromej części dolnej drogi dojazdowej i poprawienie dostępu do wioski St. Briavels. Drenaż terenu stanicy, łącznie z polami namiotowymi zostanie usprawniony.

Plany nasze dzielą się na 3 główne etapy, aczkolwiek tempo napływu funduszy powoduje modyfikacje w zakresie prac i przewidywanym czasie wykonania danego etapu.
Etap 1: Koszt £207,000 Wykonany i zapłacony
• Opłaty fachowców związane z przygotowaniem rozeznania, z przygotowaniem aktualnego projektu i złożeniem podania o pozwolenie na remont wyniosły kwotę £56,000.
• Remont wozowni (Coach House) znanej, jako „ kancelaria” został zakończony i zapłacony – koszt £151,000.
• Otworzenie drogi, która łączy stanicę z wioską St. Briavels zostało odłożone na późniejszy termin.

Etap 2: Koszt około £1m
• Nowy niezależnie funkcjonujący budynek
 Jesienią 2016 r, rozpoczęliśmy zburzenie istniejącego bloku kuchennego, położenie fundamentów pod nowy budynek i poprawa drenażu terenu.
 Budowa szczelnej struktury budynku: ścian/murów, dachu, podłóg, okien i drzwi oraz wszystkich wykończeń zewnętrznych budynku planujemy w roku 2017.
 W roku 2018 planujemy wykończenie wnętrza nowego budynku i oddanie go do użytku.
 Zasilanie elektryczne zostanie ulepszone, jeżeli okaże się to konieczne.
Docelowa dążymy do oddania nowego budynku do użytku na kolonie zuchowe latem 2018 r. o ile uzyskamy potrzebne fundusze.

Etap 3: Koszt około £600,000
• Remont głównego budynku, zgodnie z obowiązującymi przepisami, w celu uzyskania 36 miejsc noclegowych, odpowiedniej ilości łazienek i toalet, kuchni, jadalni, pralni i suszarni.
• Zagospodarowanie terenów zielonych.
W grudniu 2014 r. urząd Forest of Dean District Council zatwierdził wszystkie nasze plany i zezwolił na ich realizację. Aczkolwiek szybkość realizacji każdego etapu jest uzależniona od napływu funduszy.